Stockholmsrummet i Kulturhuset - mötesplats för det växande Stockholm

/PageFiles/782293/4Y5A0860 [1].JPG

Välkommen till Stockholmsrummet i Kulturhuset. Här visar vi det växande Stockholm med 3D-modeller, digitala rundturer och den stora modellen över staden. Stockholmsrummet arrangerar även föreläsningar och seminarier om en stad i utveckling.

Stockholmsrummet ligger på bottenplan i Kulturhuset med glasfasad ut mot Sergels Torg. Som en del i golvet ligger den stora Stockholmsmodellen under glas, där du bland annat kan se tågen i Citybanan köra fram eller se fotboll på Tele 2 Arena. I 3D-borden kan du navigera runt i det växande Stockholm både ovan och under mark.

Se filmen om Stockholmsrummet

Öppettider

Vardagar klockan 10.00–19.00
Helger klockan 11.00–16.00
Rummet är bemannat av besöksvärd.

Utställningar och möten

I Stockholmsrummet anordnas öppna föreläsningar om aktuella ämnen inom stadsutveckling och samhällsplanering. I rummet finns en permanent och en temporär utställning samt Prata med staden - en föreläsningsserie och ett forum där du kan ställa dina frågor direkt till stadens sakkunniga inom aktuella frågor.

Temautställning om hyresrätter i Stockholmsrummet

De kommunala bostadsbolagen och Bostadsförmedlingen i Stockholm öppnar nu en temautställning om hyresrätter - då, nu och framåt.

Här guidas du genom allmännyttans historia i Stockholm och får ta del av pågående byggprojekt och vad som planeras i framtiden. Det finns även information om hur "vägen till en hyresrätt" går till samt användbara tips för dig som söker bostad.

Utställningen om hyresrätter visas från den 1 september till den 30 november.

Prata med staden

I forumet Prata med staden i Stockholmsrummet kommer stadens sakkunniga att finnas på plats för att svara på aktuella frågor. På utvalda torsdagar klockan 17.00–18.00 kan du ställa frågor med koppling till just bostadsfrågan. Se nedan för aktuella föreläsningar: 

20 oktober

Stockholm behöver fler hyresrätter. Vi förenklar processen och resultatet är Stockholmshusen – hållbara, välritade och välbyggda hyresrätter som byggs snabbare, effektivare och till lägre kostnad.

Hör Pelle Björklund, vd på Svenska Bostäder, Anette Sand, vd på Familjebostäder och Eva Nygren, vd för Stockholmshem berätta om framtidens bostadsbyggande.

Välkommen till Stockholmsrummet torsdagen den 20 oktober klockan 17.00-18.00.

Läs mer i kalendariet för forumet Prata med staden (PDF)

Tillgänglighet

Bra att veta om tillgänglighet i Stockholmsrummet:

  • Huvudentré utan trösklar
  • Inga trösklar i lokalen, men nivåskillnader som är tillgängliga med både ramp och trappsteg
  • Markerade trappsteg
  • Hörselslinga i föreläsningsdelen av lokalen
  • Ledstång
  • Lån av vikpall
  • Personlig guide i form av vår besöksvärd
  • Färdtjänstadressen är Sergelgången 31 alt. Sergels torg 7

Vid frågor inför ditt besök, välkommen att ringa: 08-508 266 30  eller kontakta oss på stockholmsrummet@stockholm.se.

/PageFiles/782293/Nya Stockholsmrummet_3 [1].jpg

/PageFiles/782293/Storummet 3 [1].JPG

Senast uppdaterad 17 oktober 2016