Offentlig konst

Tele2 Arena – Stockholmsarenan med konstnärlig gestaltning av Jonas Dahlberg är utsett till Årets projekt 2015. Titel: The Mirror

Tele2 Arena – Stockholmsarenan med konstnärlig gestaltning av Jonas Dahlberg är utsett till Årets projekt 2015. Titel: The Mirror

Alla stockholmare, oavsett vem man är eller hur man lever, ska ha möjlighet att uppleva konst i sin närmiljö. Enprocentsregeln anger att en procent vid ny-, om- och tillbyggnad i Stockholms stad ska avsättas för konstnärlig gestaltning.

Enprocentsregeln innebär att en liten del av varje byggbudget omvandlas till den allra bästa konsten för stockholmarna. För att använda sig av enprocentsregeln behöver beställaren inte kunna något om konst eller beställning av konst. Stockholm konst leder varje enprocentsprojekt hela vägen fram till invigningen av det nya verket eller utsmyckningen.

Varje beställare som samarbetar med Stockholm konst tilldelas enprocentsymbolen. Det är en kvalitetsmärkning som visar att beställaren följer enprocentsregeln. Sist men inte minst är den en inträdesbiljett till tävlingen om utmärkelsen ”Årets enprocentare”.

Stockholm konst informerar kommunala bolag, förvaltningar och byggherrar om enprocentsregeln.

Läs mer om enprocentsregeln (stockholmkonst.se)

Årets enprocentare 2015: Mats Grönlund

Konstprojekt

På webbplatsen stockholmkonst.se kan du hitta all offentlig konst som staden äger och som är placerad utomhus på allmän plats.

Senast uppdaterad 3 februari 2016