Mer än en typ av projekt Hornstull

Hornstull
Hornstull

Om projektet

"Vision 2013 för Hornstull" togs fram för att utveckla ett nytt stadsdelscentrum i kvarteret Bulten vid Hornstull. Arbetet med att förverkliga visionen är snart avslutat.Den 26 april 2013 öppnades portarna till en rad nya butiker. Läs mer under länken nedan.

Varför?

Förändringen innebär att en central plats för boende i Hornstull skapas och en ökad trygghet, såväl känslomässigt som trafiksäkerhetsmässigt genom mer överblickbara miljöer och tydligare flöden i trafiken.

Vad?

Det blir utökade ytor för handel, kontor samt nya torgytor längs Långholmgatan och i slutet av Hornsbruksgatan samt förbättrad omstigning mellan bussar och tunnelbana.

Totalt blir det 2000 kvm kontor, 3000 kvm för butiker och ett torg på 2700 kvm.

Den tidigare kiosken på Långholmsgatan ersätts med en ny på samma plats och med samma ägare och verksamhet som tidigare. Den nya kiosken blir klar till sommaren 2013.

Senast uppdaterad 29 maj 2013

Karta med positionen för Hornstull utmarkerad
Se Hornstull på kartsidan
Lat N 59º 18' 59" Lon E 18º 2' 18"
Se Hornstull i Google Maps

Status

  • Planering

    Beskrivning

    Planförslaget skapar förutsättningar för ett bilfritt torg som en naturlig mötesplats för Hornstull med en flexibel öppen plats för torgliv och serveringar. Ökad trygghet, såväl känslomässigt som trafiksäkerhetsmässigt genom mer överblickbara miljöer, tydligare flöden i trafiken med bla nytt övergångställe.

Kontakt