Globenområdet

Globenområdet Söderstaden

Globenområdet sträcker sig mot Gullmarsplan i norr, Arenavägen i väster, Nynäsvägen i öster och Enskedevägen i söder. Tele2 Arena stod klar sommaren 2013.

Nya affärer, restauranger och nöjen tillkommer och det befintliga hotellet har byggts ut. På delar av fastigheten Arenan 9, före detta Söderstadion och Hovet planeras bostäder och kontor med kommersiella lokaler för handel, restauranger, föreningsliv med mera. Hovet planeras rivas och Globen utvecklas. Globenområdet ska hjälpa till att realisera visionen om Söderstaden som en mer mångfunktionell och tät stadsmiljö som länkas samman med omkringliggande stadsdelar.

Vem?

Stadsbyggnadskontoret, exploateringskontoret, fastighetskontoret och SGA Fastigheter arbetar tillsammans med att utveckla området.

När?

I mitten av december 2016 blev utredningen av modernisering av Globen klar. Under hösten 2016 utlystes en markanvisningstävling för byggrätter på del av fastigheten Arenan 9, fd Söderstadion och Hovet. Anbudstävlingen pågick 3 oktober till 18 november 2016. Vinnare av steg ett utsågs 18 april 2017.
Läs mer om vinnarna i steg ett i markanvisningstävlingen för Arenan9.

Kontakt?

Senast uppdaterad 18 april 2017

Karta med positionen för Söderstaden utmarkerad
Se Söderstaden på kartsidan
Lat N 59º 17' 52" Lon E 18º 4' 54"
Se Söderstaden i Google Maps

Status

  • Vision för projektet

    Beskrivning

    Söderstaden år 2030 är en stadsdel med upplevelser, nöjen och rekreation i världsklass. Det är lätt att ta sig till och röra sig i Söderstaden. Historiska byggnader integreras med ny bebyggelse. En nytänkande och levande stadsdel för hela livet.

  • Planering

    Beskrivning

    Programsamråd för Södra Skanstull hölls 1 september - 27 oktober 2016. Programmet antas tidigast i slutet av 2017. Plansamråd för Slakthusområdet genomfördes 8 december - 1 februari 2016. Utveckling sker parallellt i de olika delområdena. Läs mer under respektive projekt.

Följ projektet

Kontakt