Service Skärholmen-Kungens kurva

Skärholmen/ Kungens kurva
Skärholmen/ Kungens kurva

Om projektet

Kungens Kurva är en av Skandinaviens största handelsplatser och Stockholms mest expansiva just nu. I Kungens Kurva finns stora möjligheter till shopping och upplevelser. I Kungens Kurva har även flera utvecklings- och tillverkningsföretag valt att etablera sig.

I upplevelsecentret finns Nordens största biografanläggning, Skandinaviens största gym med spa, spel som minigolf, biljard och bowling med ljuseffekter och DJ, samt caféer och restauranger med mat från hela världen.

Varför?

Tillsammans besöks Kungens Kurva i Huddinge och Skärholmen i Stockholm idag av 30 miljoner människor varje år och handeln omsätter mer än 7 miljarder kronor per år. Nästan 2000 människor arbetar i området. Och utvecklingspotentialen är stor.

Vad?

Huddinge kommun har fortfarande viss mark kvar som kan erbjudas för industrier, kontor eller handel. Alldeles intill Kungens Kurva ligger Skärholmen, ett av Stockholms största inomhuscentrum med 130 butiker. Kungens Kurva och Skärholmen tillsammans är ett perfekt utflyktsmål för den shoppingsugne.

Huddinge kommun, Stockholms stad och näringslivet jobbar mot en gemensam vision för fortsatt utveckling.

Bildgalleri

Klicka på en bild för att se den stor

Senast uppdaterad 10 oktober 2012

Karta med positionen för Skärholmen-Kungens kurva utmarkerad
Se Skärholmen-Kungens kurva på kartsidan
Lat N 59º 16' 4" Lon E 17º 53' 49"
Se Skärholmen-Kungens kurva i Google Maps

Kontakt