Östermalms saluhall utökas med hotell

 

/PageFiles/1246163/Nybrogatan.Illustration-Tengbom-Arkitekter_630-250.jpgNybrogatan. Illustration: Tengbom Arkitekter

När Stockholms stad renoverar och utvecklar Östermalms saluhall  kommer ett hotell att byggas i en av stadens intilliggande fastigheter på Nybrogatan.

Hotellet kommer att drivas av Hotel Diplomat AB, vars koncept kompletterar och stärker Östermalms saluhall som handelsplats. De kommer att ha starkt fokus på mat- och matupplevelser  och precis som Östermalms saluhall förknippas  de tradition, hög kvalitet, god service och expertkunnande.

En ny attraktiv mötesplats

En ny och attraktiv mötesplats skapas med ett  modernt hotell, som sitter ihop med Östermalms saluhall och som kommer att ha restauranger, matbar och egen deli. Läget, utbudet och miljön kommer att locka både nationella och internationella gäster till hotellet och kunder till saluhallen.

Fastigheten på Nybrogatan 27

Den befintliga passagen från Nybrogatan blir en ny gatuentré till fastigheten, som kommer att leda besökaren vidare in till två överglasade innergårdar med omgivande restaurangverksamhet.

Från Nybrogatan, genom gården i hotellet, skapas en publik förbindelse till Östermalms saluhall. Genom det öppna flödet mellan fastigheterna blir de en sammanhängande enhet och hotellet kommer att uppfattas som det är en del av saluhallen. Hotellets inre torg blir en välkomnande mötesplats för såväl förbipasserande som för besökare till Östermalm saluhall.

Senast uppdaterad 12 juli 2016

Karta med positionen för Östermalmshallen utmarkerad
Se Östermalmshallen på kartsidan
Lat N 59º 20' 9" Lon E 18º 4' 41"
Se Östermalmshallen i Google Maps

Status

 • Vision för projektet

  Beskrivning

  Projektets vision är att säkerställa och vidareutveckla Östermalms saluhalls position som en matdestination med en betydande roll för Stockholm, Sverige och Skandinavien. Östermalms saluhall ska erbjuda en äkta matupplevelse som står för inspiration, kvalitet och kulinariskt expertkunnande.

 • Genomförande

  När den tillfälliga saluhallen är klar stänger Östermalms saluhall. Då startat arbetet med att renovera och utveckla Östermalms saluhall och grannfastigheten på Nybrogatan (Riddaren 13).

 • Klart

  Beskrivning

  Östermalms saluhall öppnar igen den 26 april 2018.

Följ projektet

 • Stockholms stad renoverar och rustar upp anrika Östermalms saluhall från 1888. Instagram

Kontakt