Många samtal i Dialogpaviljongen

Publicerad
22 maj 2014 10:23

15-17 maj hölls det öppet hus om programförslaget Hammarbyhöjden-Björkhagen. Det var även premiär för stadens nya mobila mötesplats, Dialogpaviljongen. Stockholms stad bjöd in till dialog och det blev många samtal med engagerade boende.

/PageFiles/761695/paviljong1.jpg

Paviljongen, som staden har tagit fram för att möta människor på platser där många passerar förbi, placerades vid Björkhagens centrum under torsdagen till lördagen. Syftet med aktiviteten var att presentera programförslaget, men framför allt att möta boende och verksamma för att lyssna in och diskutera områdets framtid.

/PageFiles/761695/paviljong2.jpg

Framför paviljongen fanns programförslaget presenterat på stora affischer och som blädderexemplar att fördjupa sig i.

/PageFiles/761695/paviljong3.jpg

Många besökare, i alla åldrar, samlades kring visualiseringsbordet inne i dialogpaviljongen för att titta på programförslaget I 3D-miljö. Där kunde de som bor i området se sitt eget hus med de nya vägarna och byggnaderna inlagda. Det fanns möjlighet att ”tycka till” om utvecklingen av Nytorps Gärde genom att markera ut platser på en karta. Vilken plats gillar man idag? Vilken plats gillar man inte? Vad vill man utveckla? 72 platser markerades och viktiga synpunkter från boende dokumenterades.

/PageFiles/761695/paviljong4.jpg

Bakom paviljonen fanns stolar och bord för de yngre besökarna. Där ritades teckningar som sattes upp med förslag på vad barnen och ungdomarna vill göra i området.

/PageFiles/761695/paviljong5.jpg

Uppskattningsvis kom det runt 1000 besökare under de tre dagarna och det blev många frågor och samtal om utvecklingen i området.

Senast uppdaterad 22 maj 2014