Mer än en typ av projekt Älvsjö centrum

Älvsjö centrum

Varför?

Älvsjö är en av Stockholms viktigaste knutpunkter, och ett av stadens viktigaste utvecklingsområden. I Älvsjö centrum har skapats en modern knutpunkt för buss och pendeltåg med bostäder, service och ett nytt torg.

Vad?

Älvsjö centrum omvandlas till en en blandning av bostäder, service, arbetsplatser och hotell. Fullt utbyggt kommer det finnas ca 600 bostäder tillsammans med ett resecentrum med plats för 700 cyklar samt nya butiker, caféer och restauranger.

Vem?

Älvsjö centrum utvecklas av Stockholms stad tillsammans med Familjebostäder, NCC och BoTrygg. Vill du flytta hit eller hyra lokal? Läs mer under rubriken "Flytta hit".

När?

Byggtiden pågår 2010-2017.

Påverkan i närområdet

Gatu- och ledningsarbeten runt de nya kvarterna pågår under byggtiden fram till och med 2016. Under 2017 byggs hotellet längs med spåren mot Årstaberg.

Bildgalleri

Klicka på en bild för att se den stor

Senast uppdaterad 23 februari 2017

Karta med positionen för Älvsjö centrum utmarkerad
Se Älvsjö centrum på kartsidan
Lat N 59º 16' 44" Lon E 18º 0' 17"
Se Älvsjö centrum i Google Maps

Status

  • Klart

    Beskrivning

    Den nya bussterminalen med vänthall och resecentrum är i drift. Konstverket "Drömmarnas stad" finns på och kring torget.

    I september 2014 öppnades nya Älvsjö Torg tillsammans med över 40 företagare, föreninagar, entreprenörer etc i området. Kvarter 1, 2 och 3 är inflyttade och klara. Hotellet vid kvarter 5 planeras bli klart i mitten av 2017.

Följ projektet

Kontakt