Invigning av Sveriges solcellstätaste område i Husby 25 sep

Publicerad
22 september 2014 11:51
Ämne
Vision Järva 2030

/PageFiles/835042/Inbjudan_25_sept.jpg

Järva är nu Sveriges solcellstätaste område. På torsdag 25 sep kl 15-19 invigs solcellssatsningen på Husbybadet med Öppet hus och diverse programpunkter under eftermiddagen.

Tävla & vinn klippkort till Husbybadet eller en solcellslampa! Under dagen kan du lära dig mer av våra energiexperter och följa med upp på taket för att se solcellerna på plats.

Alla besökare får en fribiljett till Husbybadet att användas vid valfritt tillfälle.

Program

Kl 16.00 inviger Karin Wanngård, gruppledare Socialdemokraterna i Stockholms stad, Sverige solcellstätaste område.

Från kl 15.00 och framåt blir det guidningar på taket och visning av Husbybadets solceller. Experter finns på plats under hela dagen

Det blir också tipstävling med möjlighet att vinna fina priser. Dragning kl 18.

Vid invigningen finns energiexperter på plats under hela eftermiddagen för att svara på frågor om solceller och miljöförvaltningen och fastighetsbolagen berättar mer om solsatsningen.

Om satsningen

Järva är nu Sveriges solcellstätaste område. I Husby, Rinkeby, Kista och Tensta har Svenska Bostäder, Familjebostäder och fastighetskontoret/ idrottsförvaltningen i projektet Hållbara Järva satt upp 10 000 kvadratmeter solceller på taken på ett fyrtiotal hus och två simhallar. Solcellerna beräknas ge 1,3 miljoner kWh per år.Satsningen görs av Stockholms stad; Miljöförvaltningen tillsammans med Svenska Bostäder, Familjebostäder och Fastighetskontoret/Idrottsförvaltningen.

Mer om Vision Järva

Senast uppdaterad 22 september 2014