Tekniska nämndhuset till Söderstaden

Publicerad
13 februari 2013 15:01
Ämne
Söderstaden

Flytt av Tekniska nämndhuset ger 1 000 nya bostäder på Kungsholmen och i Söderstaden.

Stockholms stad presenterade idag ett förslag som innebär att 1100 av stadens arbetsplatser flyttar från Tekniska nämndhuset på Kungsholmen till nya Söderstaden. Förslaget medför också att sammanlagt cirka 1 000 nya bostäder kan byggas på Kungsholmen och i Söderstaden.

– Det här innebär 1 000 nya bostäder i attraktiva lägen samtidigt som vi fortsätter i den strategiska stadsutvecklingen med fler bostäder i City och fler arbetsplatser och kontor utanför citykärnan. Tomten invid Klara sjö har stor potential, jag välkomnar en spännande arkitektur på platsen, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

Bakgrunden till det förslag som presenteras i dag är en utredning som Fastighetskontoret har genomfört på uppdrag av Stadsledningskontoret.

– Det här förslaget ger bättre lokaler både för stadens invånare och våra medarbetare. I City finns det för få bostäder och i Söderort för få arbetsplatser. Med den här lösningen slår vi två flugor i en smäll. Att få in fler bostäder i City kan också bidra till en mer levande stadskärna som inte stänger efter kontorstid, säger kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

Senast uppdaterad 15 juni 2015