Välkommen in till nästa Slussen

Publicerad
31 mars 2014 15:27
Ämne
Slussen

/VisionGlobal/Alla projekt/Slussen/Aktuellt/Bilder/2014/informationslokal_slussen.jpg Foto: Stockholms stad

På Stadsgården 8 råder fullt fokus. Här ska en helt ny utställning om nästa Slussen öppna i början av maj.

– Det ska gå att få svar på allt man vill veta om själva byggtiden men också hur det blir i framtiden, säger Igor Isaksson, som är med och planerar den nya utställningen, och visar ritningen.

Färgen har knappt hunnit torkat på väggarna. Igors kollega Illka Isaksson står på en stege vid ett av fönstren och klistrar på en litet test av en plastfolie som sedan ska klä in lokalen.

Igor springer ut för att ta en titt, men är snabbt tillbaka igen. Det är mycket som ska göras.

– Slussen är ett väldigt spännande projekt och det finns ju så mycket att berätta. Men vi tycker att vi nu har fått ihop berättelsen på ett bra och pedagogiskt sätt, fortsätter Igor.

Bland byggställningarna går det att skönja konturerna av de olika rummen som ska växa fram och berätta om den kommande ombyggnaden. Med texter, bilder och filmer ska det bli möjligt att ta del av alla processer, byggtiden och hur nästa Slussen planeras.

– Den stora modellen som tidigare fanns i utställningen på Peter Myndes Backe har byggts upp igen, men den kommer att ha nya funktioner. Genom att trycka på knappar går det att belysa olika punkter på modellen och samtidigt se en åkning i 3D av platsen när det är färdigbyggt. Det kommer att bli väldigt spännande, säger Illka.

Den nya utställningen öppnar i maj på Stadsgården 8 vid Slussen och kommer att vara öppen två dagar i veckan. Mer information om exakt datum när utställningen öppnar kommer inom kort. Håll dig uppdaterad här på webbplatsen.

Senast uppdaterad 31 mars 2014