Vad händer bakom plank och byggväv?

Publicerad
18 oktober 2016 13:03
Senast ändrad
18 oktober 2016 16:39
Ämne
Slussen

De som passerar Slussen kanske har sett de nya utsiktsfönster som är monterade i planken längs med Munkbron och Skeppsbron. Näst på tur att få fönster är arbetsområdet längs med Katarinavägen. Men många intresserade av ombyggnaden kan inte komma hit till platsen. För att stilla er nyfikenhet kommer här ett bildspel på hur rivningen ser ut i dagsläget, bakom planken och väven.

Kvarteret ormen tittar fram under den rivna KatarinavägenKvarteret ormen från 1600-talet tittar fram under den rivna delen av Katarinavägen.

Mur som tillhörde Kvarteret Ormen sitter direkt ihop med berggrundenMuren som tillhört Kvarteret Ormen sitter direkt ihop med berggrunden, som ska börja sprängas bort senare i år.

Rivningen av Katarinavägen är till stora delar färdigBara ett hål kvar. Med betongen borta syns det tydligt att Katarinavägen var en brokonstruktion.

Saltsjöbanans gamla perrongTill vänster i bild syns det som är kvar av Saltsjöbanans gamla perrong.

Rivning runt KatarinahissenKatarinahissen är frisågad från det som rivs runtom, och kommer så småningom få ett nytt fundament.

Katarinavägen underifrånDet som är kvar av Katarinavägen och Saltsjöutfarten sett underifrån, med Katarinahuset i bakgrunden.

Slussterassen är riven, ett nystan av armeringsjärnDen östra bron och Slussterassen under rivning, samt ett nystan av armeringsjärn.

Den gamla slusskanalen med en provisorisk bro för byggmaskinernaDen gamla slusskanalen med en provisorisk träbro så byggmaskinerna kan ta sig över.

Blå gången under rivningHär syns delar av Blå gången och Södra järngraven.

Frisågade balkar SaltsjöutfartenFrisågade balkar vid Saltsjöutfarten, på norra sidan av Katarinahuset. Här gick Saltsjöbanan fram till sommaren 2016. Den kommer tillbaka till Slussen år 2025.

Läs mer om de pågående arbetena i Slussen.

Senast uppdaterad 18 oktober 2016