Se nya Slussen växa fram

Publicerad
8 december 2016 13:11
Ämne
Slussen

Två personer står och tittar ut över vattnet. Runt omkring dem finns plank med fönster.Foto: Lennart Johansson

I förra veckan öppnades den nya utsiktsplatsen på Södermalmstorg. I tre väderstreck kan du nu ta del av vad som händer på platsen. En nyhet är att man kan jämföra dagens vyer med framtidens gestaltning genom ett 360-graders panoramavy. På plats finns även övergripande information om projektet, bilder på framtida Slussen samt aktuella händelser inom arbetsområdet.

Det går att titta på panoramavyn var som helst, men upplevelsen blir mer pedagogisk på plats eftersom du har möjligheten att jämföra framtidsplanerna med hur det ser ut i dag. Vartefter planeringen blir mer detaljerad kommer 3D-ritningarna att utvecklas.

Följ med på resan

De miljöer du ser i panoramavyn är modellbaserade ritningar projektet använder för att projektera alla arbeten. De utvecklas hela tiden vartefter projekteringen framskrider, därför är grafiken väldigt avskalad. Syftet är att få en rumslig känsla för platsen och ska inte ses som ett färdigt slutresultat. Mycket av färger och strukturer hålls så rena och enkla som möjligt för att lätt kunna förändra och byta ut vart efter man planerar i ritningarna. Använd fantasin och låt tankarna försvinna in i framtidens Slussen. Följ med på resan när Slussens utformning detaljeras steg för steg.

Senast uppdaterad 8 december 2016