Öppet hus vid Slussen 14 juni

Publicerad
12 juni 2014 09:11
Ämne
Slussen

/VisionGlobal/Alla projekt/Slussen/Aktuellt/Bilder/2014/gallerian_627px.jpgOmbyggnaden av Slussen är ett omfattande och komplext arbete. Här pågår rivning av den gamla gallerian. Foto: Lennart Johansson

Nu har omvandlingen av Slussen börjat. Är du nyfiken på vad som pågår redan idag? Lördag 14 juni klockan 11-16 bjuder Stockholms stad in till Öppet hus och visar vad som händer på några av de platser som du i vanliga fall inte har tillträde till.

I hela Slussenområdet pågår arbeten som gör att rivningen av den 80 år gamla Slussenanläggningen snart kan börja. Lördag 14 juni öppnas portarna och det går att t. ex följa med ner i gamla Slussengallerian, kika ner i gropen på Södermalmstorg, höra arkeologer berätta om Slussen för många sekler sedan eller se vattnet strömma genom 1800-talsslussen gömd under Karl Johanstorg.

– Vi vet ju att intresset för Slussen är stort och det känns roligt att kunna visa upp vad vi jobbar med. Tanken är att det här ska bli något återkommande, att vi ska ha ett öppet hus varje år under hela byggtiden, säger Mårten Frumerie, projektchef för Slussen.

Den nya informationslokalen vid Slussen kommer att vara öppen 14 juni. Där visas filmer och modeller och det finns möjlighet att ställa frågor till projektets personal.

Att tänka på

Det är bra att ha ordentliga skor på fötterna och Stockholms stad lånar ut hjälm och väst där det behövs. Av säkerhetsskäl går det endast att endast ta emot mindre grupper åt gången i gamla gallerian och den gamla Slussen. OBS! På de här två platserna går det inte att komma in med rullstol, rullator eller barnvagn.

Öppet hus

Vi vet att många är nyfikna, så var beredd på att det kan bli köer. Välkommen!

  • När? 14 juni klockan 11-16.
  • Var?  Slussen. På Ryssgården finns ett informationstält där du får en karta över området.

Senast uppdaterad 12 juni 2014