Ny detaljplan för bussterminalen i Katarinaberget

Publicerad
28 augusti 2014 15:08
Ämne
Slussen

/VisionGlobal/Alla projekt/Slussen/Aktuellt/Bilder/2014/detaljplan_bussterminal_800px.jpg

Ett nytt planarbete ska inledas för bussterminalen i Katarinaberget vid Slussen. I september tas ärendet upp i Stadsbyggnadsnämnden.

Innan sommaren träffade Stockholms stad tillsammans landstinget, Nacka kommun och Värmdö kommun en överenskommelse om finansieringen av bussterminalen i Katarinaberget. Detta innebär att ett nytt planarbete för bussterminalen nu ska inledas. Det första steget tas den 11 september, när Stadsbyggnadsnämnden tar upp ärendet för beslut.

Bussterminal ska, precis som i den tidigare planen, ligga i Katarinaberget. Terminalen får något mindre kapacitet än i det tidigare förslaget eftersom att det nu är klart att tunnelbanan ska byggas ut till Nacka. Samtidigt är det viktigt att bygga för framtidens behov av ökad kollektivtrafik och bussterminalen ska klara behoven fram till år 2050.

Planarbetet beräknas ta cirka 3-4 år inklusive eventuella överklaganden. Själva byggtiden för terminalen beräknas därefter ta ytterligare cirka 3-4 år. Det innebär att en ny terminal för Nacka- och Värmdöresenärerna kan stå klar ungefär samtidigt som Slussens nya trafik- och slussanläggning står klar, det vill säga under år 2021.

Senast uppdaterad 29 augusti 2014