Nytt avtal kan ge 550 nya bostäder och fler arbetsplatser i Söderstaden

Publicerad
22 januari 2013 11:07
Ämne
Så växer staden

Skiss Söderstaden

Stockholms stads målsättning är att bygga samman Gullmarsplan, Slakthusområdet, Globenområdet och området på andra sidan Nynäsvägen till en sammanhållen stadsdel – Söderstaden.

I den nya stadsdelen ska det finnas en blandning av bostäder, butiker, arbetsplatser, kultur, restauranger och evenemang. Mixen av verksamheter ses som viktig för att skapa en levande stadsmiljö under dygnets alla timmar.

Ett viktigt första steg i utvecklingen av den nya stadsdelen är Tele2 Arena, som invigs sommaren 2013. Som ytterligare ett led i det långsiktiga arbetet har Stockholms stad idag tecknat ett intentionsavtal med IKEA, Ikano Retail Centres och Ikano Bostad. Genom avtalet får IKEA och Ikano möjlighet att närmare undersöka hur de kan bygga ett nytt IKEA-varuhus, ett nytt köpcentrum och 550 nya bostäder söder om den nya arenan. Samtidigt går Stockholms stad vidare med planeringen för hela området med målet att bygga 3.000 nya bostäder, kombinerat med nya spännande byggnader, kultur och nöje.

Programsamråd för hela Slakthusområdet, den nya handelsplatsen och de nya bostäderna förväntas påbörjas sommaren/hösten 2013.

Skiss Söderstaden

Senast uppdaterad 22 januari 2013