Nya Stockholmsrummet öppnar i Kulturhuset

Publicerad
20 oktober 2015 10:26
Senast ändrad
20 oktober 2015 15:50
Ämne
Så växer staden

Stockholmsrummet i Kulturhuset

Bild: LeStudio

Stockholmsrummet ligger i bottenplan i Kulturhuset med glasfasad ut mot Sergels Torg. Som en del i golvet ligger den stora Stockholmsmodellen under glas. Här kan du med nya animeringar bland annat se tågen i Citybanan köra fram eller se fotboll på Tele 2 Arena.

- Besökare kommer bokstavligen att kunna gå på stan och både titta efter platser de känner igen och okända nya kvarter, säger Pia Jonsson, projektledare för Stockholmsrummet.

Möt stadsarkitekt Karolina Keyzer den 21 oktober

I Stockholmsrummet anordnas öppna föreläsningar om aktuella ämnen inom stadsutveckling och samhällsplanering. Först ut som föreläsare är stadsarkitekt Karolina Keyzer, som föreläser med temat "Arkitektur Stockholm", hur Stockholm växer med fokus på det offentliga rummets arkitektur. Föreläsningen hålls den 21 oktober kl 17.00 och är öppen för alla utan föranmälan (i mån av plats).

Öppettider
Stockholmsrummet är öppet vardagar kl 10-19 och helger kl 11-16 och är bemannat av en besöksvärd.

Utställningar och möten

Rummet delas in i en permanent och en temporär utställning samt en föreläsningsdel. Den första temporära utställningen handlar om stadens nya vision, Vision 2040 – Ett Stockholm för alla.

Varmt välkommen!

Läs mer på stockholm.se/stockholmsrummet

Senast uppdaterad 20 oktober 2015