Ny chans att tycka till om Gula linjen

Publicerad
26 oktober 2016 16:44
Senast ändrad
26 oktober 2016 16:56
Ämne
Så växer staden

Den nya tunnelbanelinjen till Arenastaden beräknas börja byggas 2018 – nu kommer en ny chans att tycka till! Till och med den 15 november pågår ett kompletterande samråd som samlar in synpunkter på Gula linjens placering och utformning.

Ett antal förändringar har gjorts i förslaget för en gul tunnelbanelinje. Det handlar bland annat om en förflyttning av stationerna för Arenastaden och Hagalund samt att den Gula linjen från Odenplan söderut knyts ihop med den Gröna linjen.

Två öppna hus

Under samrådsperioden för Gula linjen hålls två öppna hus där kan du lämna synpunkter, se kartor, bilder och filmer. Du kan också ställa frågor till experter som jobbar med utbyggnaden av tunnelbanan.

Du kan besöka öppna hus:

  • tisdag den 8 november klockan 16.00–19.00 i Vasa Reals matsal, entré från Dalagatan 19
  • torsdag den 10 november klockan 10.00–20.00 i Mall of Scandinavia utanför Hemköp.

Lämna synpunkter

Vill du lämna synpunkter under samrådsperioden kan du göra det via e-post, brev, telefon och en webbenkät – all information hittar du på Stockholms läns landstings webbplats för nya tunnelbanan.

Tyck till om Gula linjen på Stockholms läns landstings webbplats

Till och med den 15 november kan du lämna synpunkter på placering och utformning för den nya tunnelbanelinjen.

Det är Stockholms läns landsting som ansvarar för att bygga ut tunnelbanan och arbetet sker i nära samarbete med kommunerna i länet.

Senast uppdaterad 26 oktober 2016