Kajen 4 är Årets Stockholmsbyggnad 2015

Publicerad
1 juni 2015 18:00
Senast ändrad
1 juni 2015 18:21
Ämne
Så växer staden

Bostadshöghuset Kajen 4

Foto: Ola Fogelström

Stockholmarna har röstat fram sin favorit bland de byggnader som färdigställts under 2014. Kajen 4 på Liljeholmskajen ritat av Wingårdh arkitekter, med JM som byggherre tog hem priset som Årets Stockholmsbyggnad.

"Stockholmarna har utsett ett djärvt bostadshöghus till favorit 2014. Stockholm växer med vardagsarkitektur där skulptural form och elegans blir ett välkommet och nyskapande inslag i stadsbilden.”

Kajen 4 fick sitt pris i form av en graverad plakett i brons föreställande tornet på Stadshuset i Stockholm. Priset delades ut av stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert på Liljevalchs konsthall den 1 juni 2015.

Vinnare med diplom

Gruppbild: Roger Mogert, Pär Vennerström (JM), Gert Wingård (Wingårds ark.), Karolina Keyzer, Mikael Åslund (JM), Anna Svensson (JM)

Tävlingen Årets Stockholmsbyggnad är nu inne på sitt sjätte år. Varje år färdigställs många hundra byggnader i det växande Stockholm. Flera av dem är värda att uppmärksammas för sin skönhet och sitt bidrag till stadens utveckling med nya mötesplatser, ny miljöteknik och nya funktioner.

För sjätte året i rad har Stockholmarna nominerat sina favoriter till tävlingen Årets Stockholmsbyggnad. En jury har valt ut tio finalister. Under våren röstade stockholmarna fram sin favoritbyggnad.

Vill du veta mer kontakta:
Marie Månsson, kommunikationschef på stadsbyggnadskontoret
08-508 27 535 marie.mansson@stockholm.se

Mer information finns här:
http://www.stockholm.se/aretsstockholmsbyggnad

Senast uppdaterad 1 juni 2015