Tre invigningar i maj: Ny förskola, bygglogistikcentrum och studentutställning

Publicerad
7 juni 2013 13:04
Ämne
Norra Djurgårdsstaden

Första nya förskolan 

Egen brännugn för lera, ekosystem på flaska och specialdesignad bänk för skapande och utforskande – det är några av de pedagogiska redskapen på förskolan Sandön som invigdes den 16 maj.

Förskolan har plats för 72 barn och ligger i den första etappen, Norra 1, där inflyttning började hösten 2012. Att säkerställa god luftkvalitet, ljus och ljudnivåer har varit viktigt vid planeringen och många möbler är byggda i ljuddämpande material. Under juni månad är det öppna visningar varje torsdag mellan klockan 8-9.

Under 2013 öppnar ytterligare två kommunala förskolor, i kvarteret Abisko samt i Villa Ekbacken. Läs mer

Rätt material på rätt plats

 /PageFiles/490774/bygglogistikcenter_2.jpg

Den 15 maj invigdes Norra Djurgårdsstadens bygglogistikcenter i det korttidslager som byggts för att minska antalet transporter under byggtiden och öka leveransstyrningen i området. Bygglogistikcentret förser byggarbetsplatser med dimensionerade leveranser med ett minimum av väntetider. Det ger också en renare och säkrare arbetsmiljö, vilket minskar skador på både människor och materiel. Genom att antalet transporter minskar med 30 procent halveras avfallsmängden till två ton per lägenhet.

Läs mer om bygglogistikcentret

Studentutställning om återanvända material i byggprocesser

/PageFiles/490774/KTH_studenter.jpg
Några av studenterna som medverkar i utställningen
”Into the Loop  - Exploring the Lifecycle of Materials”

Studenter från KTHs masterprogram för arkitektur har tagit fram tio olika förslag på hållbara paviljonger, varav en i skala 1:1, som presenteras på projektkontoret i Kontorsvillan i Gasverket. Utställningen pågår till och med oktober 2013.

Läs mer:
KTH Arkitekturskolan ställer ut i Norra Djurgårdsstaden
Into the Loop - Exploring the Lifecycle of Materials

Senast uppdaterad 25 mars 2014