Stort internationellt intresse för Norra Djurgårdsstaden

Publicerad
23 mars 2016 13:50
Senast ändrad
1 april 2016 14:03
Ämne
Norra Djurgårdsstaden

/PageFiles/1171494/besökmottagning.jpg

Besöksmottagningen tog emot 4 000 besökare från Sverige och övriga världen 2015. Det är en ökning med nästan 1 000 personer från året innan. Besökarna kom från 43 olika länder, från sex kontinenter.

- Det finns ett enormt internationellt intresse för Norra Djurgårdsstaden, säger Camilla Edvinsson på stadens besöksmottagning.

- Varje gång jag guidar besökare i området slår det mig hur imponerade de blir. Det är vårt helhetsperspektiv som sticker ut – alltså att vi jobbar utifrån hela hållbarhetsaspektet från grodperspektiv och bevarande av ekar till energifrågor och engagemang hos såväl byggherrar som boende.

Välkommen på vandring 17 maj
Du som bor i Norra Djurgårdsstaden har säkert sett de guidade grupperna. Ibland stannar de och fotograferar – pappor med barn väcker stort intresse eftersom den synen inte är lika vanlig utomlands.

- Vi märker nyfikenhet från de boende och erbjuder dem nu att delta på en egen rundtur den 17 maj. En chans att få uppleva sitt närområde på ett nytt sätt! De har all anledning att vara stolta över att bo i en stadsdel som inspirerar så många människor.

Är du intresserad av att lyssna på våra guider, välkommen till Hjorthagstorget vid tunnelbaneingången den 17 maj klockan 18.30. Vandringen är gratis och tar cirka 1,5 timme.

Kina toppar listan
Flest delegationer kom från Kina, Canada, England och USA. Det var 117 internationella grupper vilket är nästan hälften av totalt 239 stycken. Kina var det land som med sina tio besöksgrupper visade störst intresse för Norra Djurgårdsstaden, men även ett andra folkrika asiatiska länder som Indien och Indonesien visar ett allt större intresse.

- Det märks att intresset från Indien har ökat, det är ett land som står inför en modernisering av samhället och deras utmaningar är stora, säger Camilla Edvinsson.

Från Sverige kommer kommuner, myndigheter, studenter och en och annan minister på besök. Förra året var bland annat stadsutvecklingminister Memet Kaplan och arbetsmarknadsminster Ylva Johansson på besök.

Senast uppdaterad 1 april 2016