Öppet hus 25 maj

Publicerad
8 maj 2014 15:21
Senast ändrad
22 maj 2014 17:25
Ämne
Norra Djurgårdsstaden

/PageFiles/751887/Hjorthagen_1.jpg

                   Kom förbi och kika in i framtiden!
                  Öppet hus i Norra Djurgårdsstaden
                     Söndagen den 25 maj kl. 11-14

Nu har du chansen att besöka Gasverket där ett nytt stadsdelscentrum växer fram. Gasverket kommer i framtiden att fyllas med mat, mode och kulturupplevelser sida vid sida med närservice och skola. Som en försmak kommer bland annat en vårmarknad och food trucks att vara på plats under dagen.

Självklart finns flera möjligheter att besöka visningslägenheter i området. I dagarna pågår inflyttningar i den andra etappen med bostäder där du får chansen att titta runt.

Söndagen innehåller även en tjuvtitt på Spårvägsmuseets blivande lokaler och du får höra mer om hur en av gasklockorna omvandlas till Stockholms nya kulturscen.

På plats i området finns Stockholms stad som presenterar visionerna för Norra Djurgårdsstaden och är du intresserad kan du lära dig mer om hur den hållbara stadsdelen växer fram.   

Norra Djurgårdsstaden fylls med allt fler boende och förutom att flytta in i sina nya bostäder har de hunnit starta upp både stadsodlingar och biodlingar som de nu visar upp. Flera aktiviteter för barn kommer också att finnas under dagen.

Kommunikationer
Enklast tar du dig hit med cykel, buss 55 (hållplats Gasverket) eller t-bana till Ropsten (uppgång Hjorthagen). Bilar hänvisas till parkeringen vid Ropstens t-bana. Därifrån går en skyttelbuss till Öppet hus i Norra Djurgårdsstaden.

Mer information finner du på www.djurgardsstaden.se/oppethus

Välkommen!

 

Senast uppdaterad 22 maj 2014