Lyckat öppet hus i Norra Djurgårdsstaden 25 maj

Publicerad
28 maj 2014 15:55
Senast ändrad
12 juni 2014 09:35
Ämne
Norra Djurgårdsstaden

/PageFiles/768443/Gasverket_3.jpg

Under öppet-hus-dagen hade Norra Djurgårdsstaden över 1 000 besökare. Det var en solig och varm dag med många nyfikna boende och tillresta.

En av de stora attraktionerna var Gasverket där det fanns möjlighet att tjuvtitta på Spårvägsmuseets blivande lokaler och delta i samrådsmöte för Gasverket Västra.

/PageFiles/768443/Spårvägsmuseet.jpg

/PageFiles/768443/Staffan_Lorentz.jpg

På torget mellan de gamla kulturhistoriska gasverksbyggnaderna hade en vårmarknad öppnat upp för dagen och två foodtrucks serverade mat och kall dricka till alla törstande.

Det lilla Gasverksmuseet som ligger inne i Gasverksområdet höll öppet och de som var intresserade kunde diskutera hållbarhetsfrågorna som Norra Djurgårdsstaden arbetar med.

Ett tiotal byggherrar visade och berättade om nya lägenheter i etapperna Norra 1, Västra och Norra 2 som börjar byggas under hösten. Skansentåget åkte runt i området och de som följde med fick en unik inblick i andra byggetappen Västra, där de första inflyttningarna påbörjades i förra veckan.

/PageFiles/768443/Norra1.jpg
 
Bikuporna i området kom nyligen på plats och invigdes av ordföranden för Östermalms stadsdelsnämnd Therese Carlborg inför en intresserad skara besökare. Många boende är engagerade i både biodlingen och stadsodlingen som finns i Norra Djurgårdsstaden.
 
Öppet hus arrangerades av Stockholms stad, byggherrarna i området och JR Kvartersfastigheter.

Se bilder från Öppet hus här.

Senast uppdaterad 12 juni 2014