Kungligt besök i Norra Djurgårdsstaden

Publicerad
3 april 2014 11:55
Ämne
Norra Djurgårdsstaden

/PageFiles/724338/Kungen_på_besök_NDS.jpgFrån vänster HMK Carl Gustaf , Krister Schultz, förvaltningschef för exploateringskontoret, Sten Nordin, finansborgarråd, Staffan Lorentz, projektchef för Norra Djurgårdsstaden.

I onsdags besökte HMK Carl Gustaf Norra Djurgårdsstaden. Syftet med besöket var att få en uppdatering av Stockholms utvecklingsprojekt, med särskilt intresse för stadsplanering, infrastruktur och miljöteknik.

Kungen fick en presentation på Norra Djurgårdsstaden Innovation i Södra Värtahamnen, guidning genom området och en solig rundvandring i de två första etapperna Norra 1 och Västra med ett besök i en av de nybyggda studentlägenheterna. Efter besök på Gasverket och i en av tegelgasklockorna intogs lunch på projektkontoret i Kontorsvillan. Avslutningsvis fick Kungen en visning av området från båt under ledning av Johan Castwall, VD på Stockholms Hamnar.

Besöket leddes av Finansborgarråd Sten Nordin, exploateringskontorets förvaltningschef Krister Schultz och Norra Djurgårdsstadens projektchef Staffan Lorentz.

Läs mer på Kungahusets hemsida.

Fler bilder finns på flickr

Senast uppdaterad 3 april 2014