Invigning av konstverket ”Vardagslivets gång”

Publicerad
18 november 2013 15:34
Senast ändrad
18 november 2013 15:41
Ämne
Norra Djurgårdsstaden

/PageFiles/625036/invigning_gångbana_2.jpg

Den konstnärligt utformade gångvägen längs med Hjorthagens idrottsplats är nu på plats. “Vardagslivets gång” är ett verk av konstnären Gunilla Klingberg och löper från torget vid södra ingången av Ropstens tunnelbanestation ner mot Ferdinand Bobergs klassiska tegelgasklockor och de nya husen vid Husarviken.

Invigningen av den konstnärligt utformade gångvägen sker den 20 november kl 15.30. Konstnären Gunilla Klingberg kommer att vara på plats, tillsammans med representanter från Stockholm konst och stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden. Invigningen startar med en promenad från Hjorthagstorget ner till Hjorthagens IP, där ceremonin hålls. Det bjuds på glögg och pepparkakor.

– Idén till ”Vardagslivets gång” kom ur tanken på gångbanan som en vandring i flera bemärkelser, både som en fysisk promenadsträcka till fots mellan två punkter men också promenaden som en tid där tankarna tillåts flyta fritt och där fotstegen kan följa en rytm i mönstret som en meditation, säger konstnären Gunilla Klingberg.

”Vardagslivets gång” har finansierats enligt enprocentsregeln som anger att en procent av budget vid ny-, om- och tillbyggnad i Stockholms stad ska avsättas för konstnärlig gestaltning.

Senast uppdaterad 18 november 2013