De ska designa nya Nobel Center

Publicerad
9 april 2014 12:18
Ämne
Nobel Center

/Global/vinnane_arkitektbidrag_liten.jpg

Elegant, tidlöst och vackert. Så beskriver en enig tävlingsjury det vinnande bidraget i arkitekttävlingen om utformningen av Nobel Center. ”Nobelhuset” av David Chipperfield & Christoph Felger, David Chipperfield Architects Berlin är det vinnade bidraget.

Bland de elva arkitektbidrag som i oktober förra året deltog i tävlingen om utformningen av Nobel Center står idag (9 aprl 2014) en vinnare klar. I juryns utlåtande beskrivs David Chipperfield & Christoph Felger’s ”Nobelhuset” som en byggnad som på ett övertygande sätt kan symbolisera Nobelverksamheten men samtidigt besitter en lätthet och öppenhet.

Läs mer om det vinnande bidraget.

Senast uppdaterad 13 januari 2015