Välkommen att påverka Kärrtorps torg!

Publicerad
20 augusti 2015 13:18
Senast ändrad
28 augusti 2015 09:57
Ämne
Kärrtorp, Kärrtorps centrum
Områden
Skarpnäck

Träkuber som används vid evenemang i Kärrtorp.

Den 28 augusti – 6 september pågår DRÖMTORGET - en vecka med aktiviteter på Kärrtorps torg. Bygg ditt drömtorg med träkuber, gå på bio, köp och sälj på loppis eller ta en fika. Under veckan kan du också titta på några av de förslag och ritningar om torget som kom in under samrådet i våras. Evenemanget är en del i stadens arbete med att utveckla Kärrtorpsplan som mötesplats och ett mer levande centrum.

Evenemanget pågår 28/8 - 3/9 kl. 12-20, 4/9 - 6/9 kl. 12-17

Ladda ner programmet för DRÖMTORGET

I de samråd staden haft tidigare har många boende i Kärrtorp framfört att de tycker om torget men att det kan utvecklas. Staden vill förbättra torget i dialog med Kärrtorpsborna och den dialogmetod vi använder kallas idéburen stadsförbättring. I våras hade vi öppet hus på torget och diskuterade med boende och samlade in idéer på hur torget kan användas på nya sätt. Över 150 förslag kom in!

Ta del av samtliga förslag från samrådet våren 2015.

Några av de idéer som många lämnade in vill vi nu testa direkt på torget. Under evenemanget DRÖMTORGET har vi därför tagit fram träkuber som du kan stapla, måla och flytta runt för att bygga upp och visa dina idéer. Var skulle du vilja ha sittplatser?  Var behövs det mer grönska? Alla är välkomna att skapa sitt drömtorg!

Utifrån de idéer vi fick in i våras och resultatet av kubexperimentet kommer staden sedan att ta fram ett konkret förslag för förbättringar av torget. Vi presenterar förslaget under hösten och den som önskar får lämna synpunkter. Det slutliga förslaget visar vi upp i slutet av året. Vi planerar att börja bygga inom två år.

Med lokalt engagemang och kunskap hoppas vi att torget blir ett andra vardagsrum för Kärrtorpsborna!

Senast uppdaterad 28 augusti 2015