Tyck till om förslag på upprustning av Kärrtorps torg

Publicerad
15 januari 2016 09:02
Senast ändrad
10 februari 2016 15:13
Ämne
Kärrtorp, Kärrtorps centrum
Områden
Skarpnäck

Skissförslag på förbättringar av Kärrtorps torg.Fler sittplatser, mer grönska och gungor under tunnelbanebron är några av förslagen för ett förbättrat torg i Kärrtorp. Skiss: Nyréns arkitekter

Staden har under 2015 haft dialog med Kärrtorpsborna om hur torget kan förbättras. Med hjälp av de idéer som har kommit in har vi tagit fram ett förslag om ny utformning. Den 15 februari är du välkommen på öppet hus om förslaget.

  • Tid: Måndagen den 15 februari 2016 kl. 15-18, gåturer på torget startar varje hel timme, kl. 15, 16, 17 och 18.
  • Plats: Reflexens foajé, Kärrtorpsplan (torget)

Välkommen att titta på förslaget och ställa frågor till staden och Svenska Bostäder som är på plats. Landskapsarkitekterna från Nyréns som arbetat fram förslaget ordnar gåturer runt på torget och berättar om sina idéer.

Förslaget bygger på idéer och synpunkter som lämnades in vid två evenemang under 2015: öppet hus på biograf Reflexen och ute på torget i maj och Drömtorget med tillfällig arkitektur på torget i augusti. Tillfällig arkitektur innebär att idéer prövas direkt på plats. I Kärrtorp valde vi att placera ut 45 stora kuber på torget som besökarna fick placera ut där de ville och använda på olika sätt.

Boende och besökare har kommit med många idéer och förslag. Många önskar fler sittplatser och fler aktiviteter för barn, t.ex. gungor och lekskulpturer, och mer konst.

Den tillfälliga arkitekturen har skapat diskussioner om torget och har bidragit till fördjupade kunskaper. Under evenemanget Drömtorget kunde vi t.ex. se att besökarna skapade sittgrupper av kuberna i soliga lägen på den östra delen av torget där det är ont om sittplatser idag.

En sammanfattning av inkomna idéer och förslag hittar du i rapporten Dialog i Kärrtorp nedan.

Senast uppdaterad 10 februari 2016