Se nya Slussen redan i sommar

Publicerad
5 juli 2012 08:00
Senast ändrad
23 juli 2013 10:03
Ämne
Innovativ stad

Hand som håller en smartphone

Från och med den 5 juli kan du med din smartphone se hur nya Slussen planeras. Stora, gula klisterlappar med QR-koder och en audioguide beskriver hur framtidens Slussen kommer att se ut.

Klisterlapparna med QR-koder placeras ut på sex olika platser runtomkring Slussen. Koderna läser du av med en QR-läsare i din smartphone och de leder till filmer och bilder som visar utsikten från samma plats – men om tio år. Du som passerar kan snabbt och enkelt se hur det kommer att se ut när nya Slussen är färdigbyggd.

- Vi vet ju att intresset för hur nya Slussen ska se ut är väldigt stort, det märktes inte minst på den spridning som den nya filmen om Slussen fick i sociala medier. Att ta del av förändringarna på plats är ett sätt som vi hoppas att många kommer att uppskatta. Det är extra roligt att lansera det här just nu, när vår populära informationslokal har sommarstängt ett par veckor, säger Andreas Burghauser, projektchef för Slussen.

Du kan också välja att gå en lite längre vandring - en audioguide med bilder som sammanfattar planerna för nya Slussen. För att gå audioguiden laddar man kostnadsfritt ner applikationen OnSpotStory som finns tillgänglig både för iPhone och Android. Välj sedan guiden "Slussen – från trafikplats till mötesplats”.

Slussenvandringen kommer följas av fler digitala stadsvandringar från Stockholms stad, nästa har fokus på Hammarby Sjöstad och planerar att lanseras i höst.

Senast uppdaterad 23 juli 2013