Rapport från möte om stadsodling

Publicerad
5 november 2013 11:01
Ämne
Hammarby Sjöstad

Till mötet om planerad stadsodling i Henriksdalshamnen den 30 oktober kom ett 60-tal personer och intresset är fortsatt stort. Filip Borgelin, projektledare vid exploateringskontoret, presenterade stadens tankar kring hur odlingsprojektet kan fungera.

En arbetsgrupp bildades vid mötet för att starta en förening som kommer att organisera praktiska frågor som  medlemshantering och skötsel. Stockholms stad ställer kostnadsfritt i ordning området för stadsodlingen och förser föreningen med pallkragar, jord, verktyg, vattenåtkomst med mera.

Listan med intresseanmälningar som har inkommit under året kommer så småningom att överräckas till föreningen och fungera som kölista. Den som inte redan anmält sitt intresse kan göra det genom att skicka e-post till filip.borgelin@stockholm.se.

Odlingen kommer att starta under våren 2014 och det kommer att finnas cirka 200 pallkragar att odla i. När föreningen är bildad kommer mer information att publiceras på den här webbplatsen.

Stadsodlingen kommer att kunna pågå tills byggplanerna i området blir realiserbara genom att stora infrastrukturomläggningar genomförs. Exploateringskontoret bedömer dock att detta ligger några år framåt i tiden.

Senast uppdaterad 15 juni 2015