Smartphone-vandra i Hammarby Sjöstad

Publicerad
1 november 2012 15:19
Senast ändrad
23 juli 2013 10:00
Ämne
Hållbar stad

Hand med smartphone

Lär dig mer om Hammarby Sjöstad med hjälp av din smartphone. Stadsdelen lockar varje år tusentals besökare från hela världen som vill se ett världsledande exempel på hållbar stadsbyggnad.

En audioguide med bilder, filmer och illustrationer berättar om stadsdelen och vad det är som gör att den blivit ett föredöme för så många andra städer. Här kan du se hus som värms med solpaneler, en laxtrappa och bassänger där dagvatten renas. Du får också lära dig mer om sopsugssystemet som både underlättar sopsortering och minskar tunga transporter i området.

För att ta del av guiden laddar du kostnadsfritt ner appen OnSpotStory som finns för Android och Iphone.

Så här gör du

  1. Ladda kostnadsfritt ner appen OnSpotStory.
  2. I appen väljer du kategorin Stockholms stad och guiden ”Hammarby Sjöstad”. Du kan lyssna på vandringen både i on- och offline-läge.
  3. Tryck på play och lyssna på materialet och instruktionerna. Kom ihåg att det finns extra material så som filmer och bilder på den specifika plats där du befinner dig.

Genom en karta i appen ser du var nästa hållplats ligger. Vandringen består av tolv platser och tar ungefär en timme om du väljer att gå hela, men du kan givetvis välja enbart utvalda stopp.

Med hjälp av appen kan du också lära dig mer om framtidens Slussen. Du hittar vandringen på samma sätt som du hittar vandringen om Hammarby Sjöstad.

Ingen smartphone - se vandringarna på webben

Du som inte har tillgång till en smartphone kan ta del av vandringarna om Hammarby Sjöstad och Slussen på webben. Se länkarna längre ner på sidan.

Senast uppdaterad 23 juli 2013