Presidenter intresserar sig för det klimatsmarta Stockholm

Publicerad
5 juni 2015 09:02
Senast ändrad
5 juni 2015 10:16
Ämne
Hållbar stad

/PageFiles/1011627/indien_stadsbesök_900.jpg

Indiens president tillsammans med stadens politiska ledning och Kungafamiljen. Foto: Kungahuset.se

Stockholms stad tar emot en mängd internationella besök, den här veckan har både Indiens och Tanzanias presidenter varit på besök i stadshuset. Båda har intresserat sig för stadens framgångsrika miljöarbete.

Indiens president Pranab Mukherjees besök i Sverige är det första officiella statsbesöket från Indien i Sverige. I måndags togs han emot i Stadshuset av stadens politiska ledning tillsammans med kungafamiljen. På programmet stod både en lunch och en föreläsning. Staden berättade om arbetet med att bli fossilbränslefritt till 2040 och hur antalet cyklister i staden snabbt ökar. Hammarby sjöstad och Norra Djurgårdsstaden lyftes också fram som miljömässigt framgångsrika stadsutvecklingsprojekt.

Senare under veckan har också Tanzanias president Jakaya Mrisho Kikwete besökt stadshuset. Under besöket har han bland annat fått möjlighet att åka eldriven buss.

Liksom många andra utländska besökare är också den tanzaniska delegationen intresserad av stadens fossilfria vision och vår kunskap och ambition på detta område öppnar upp möjligheter för svenska företag.

Senast uppdaterad 5 juni 2015