Tyck till om Hagsätra & Rågsved

Publicerad
26 november 2016 09:00
Ämne
Hagsätra-Rågsved
Områden
Enskede-Årsta-Vantör

Logotyp för Bästa platsen-enkäten

Stockholms stad vill utveckla Hagsätra och Rågsved med 3 000 nya bostäder och mer service. Nu vill vi veta vad du tycker om ditt område! Vilka är dina favoritplatser? Vilka platser kan förbättras? Dina synpunkter och förslag är viktiga för oss när vi planerar framtidens Hagsätra och Rågsved.

Lämna dina synpunkter här

Fram till den 29 februari 2017 kan du lämna synpunkter. En sammanställning av de synpunkter och förslag som lämnats in presenteras här på webben i februari.

Fler bostäder och ökad trygghet

Stockholm växer så det knakar. Fram till 2020 ska staden bygga 40 000 nya bostäder och ytterligare 100 000 fram till 2030. Hagsätra och Rågsved har ett mycket bra läge nära kollektivtrafik och natur. Stockholms stad ser därför stora möjligheter att utveckla området. Ungefär 3 000 nya bostäder, fler förskolor, parker och lokaler för service och kultur planeras.

Viktiga mål när staden planerar området är att bidra till att stärka centrumen och att öka tryggheten i hela området.

Vad händer nu?

Under hösten 2016 och vintern 2017 arbetar Stockholms stad (exploateringskontoret och stadsbyggnadskontoret) med olika utredningar i området. Det handlar om frågor som trafik, sociala konsekvenser, ekologi, handel m.m.

När utredningsarbetet är klart kommer olika fokusområden att föreslås inom Hagsätra och Rågsved. Staden kommer sedan arbeta mer fördjupat inom respektive fokusområde och ta fram konkreta förslag för hur de kan utvecklas med bostäder och service.

Senast uppdaterad 20 december 2016