Välbesökt öppet hus i Hagstaden

Publicerad
17 juni 2015 08:04
Ämne
Hagastaden
Områden
Norrmalm

/PageFiles/1018208/OppetHus_stor.jpg

Lördagen den 13 juni anordnades ett öppet hus om Hagastaden vid Torsplan. På plats fanns ett flertal representanter från projektet Hagastaden och evenemanget lockade många besökare.

Det var många nyfikna besökare när Stockholms stad höll ett öppet hus vid korsningen Norrastationsgatan och Gävlegatan den 13 juni. I tältet bjöds på kaffe, kakor och självklart den senaste informationen om Hagastaden. Förutom representanter från Stockholms stad fanns även företrädare från Solna stad på plats.

-Det här är andra året vi ordnar ett öppet hus vid Torsplan för att ge alla intresserade tillfälle att ställa frågor till oss som arbetar med projektet. De allra flesta är positiva till Hagastaden och vill veta mer om till exempel om bostäder och hur trafiken kommer att flyta i området, säger Anna Näslund, kommunikationsansvarig för projektet på exploateringskontoret.

/PageFiles/1018208/Oppethus_stor2.jpg

Magnoliaträd tillägnad tävlingsvinnarna

I samband med Hagastadens öppet hus uppmärksammades även den namntävling som har gett området sitt namn. Tävlingen hölls 2009 och de tjugotre personer som föreslog det vinnande namnförslaget tillägnades ett magnoliaträd med tillhörande plakett i området.

Trädet står just nu på en tillfällig plats i korsningen Gävlegatan och Norra Stationsgatan, invid Torsplan och kommer så småningom att planteras på en yta intill platsen där den står idag

Senast uppdaterad 17 juni 2015