Öppet hus i Hagastaden

Publicerad
10 juni 2014 10:50
Senast ändrad
11 juni 2014 11:39
Ämne
Hagastaden

Lördagen den 7 juni arrangerade projektet Hagastaden Öppet hus på Torsplan med informationstält och fika för alla intresserade. Det var uppskattat och lockade mellan 700 och 800 besökare till tältet. Kakförrådet tog slut av anstormningen. Många frågor om tornen Helix och Innovationen, tunnelbana och parker besvarades under dagen.

Bakom evenemanget stod Stockholms stad som bjudit in Stockholms läns landsting att berätta om tunnelbaneplanerna och Stockholm P som ansvarar för det gigantiska P-garaget med 1300 platser som ska byggas i området. En strategisk placering av tältet utanför det nybyggda kontors- och handelshuset gjorde att många som passerade passade på att titta in och läsa informationen från skärmväggar eller prata med de projektmedlemmar som fanns på plats och ta med sig ett ex av den nytryckta broschyren om projektet. Faktum är att intresset gjorde att kaklagret sinade efterhand och fick fyllas på från den närbelägna matbutiken.

/PageFiles/775435/folkitalt_oppethus [1].gif

Många av frågorna handlade om tornen, Helix och Innovationen, som börjar byggas nästa år. Andra ville veta mer om kollektivtrafiken, bostäderna och nästa detaljplan som omfattar området kring Norrtull. Hittills har bara en byggnad uppförts på Stockholmssidan, ett kontors- och handelshus, men några boende i närheten upplevde att redan detta gör att fler människor rör sig i området och skapar mer liv. De allra flesta visade ett positivt intresse, men det fanns även kritiska röster om bland annat förändrad utsikt.
- "Ni ska ha beröm för att ni bjuder in till sådana här tillfällen – det har ni igen i slutänden", menade en dam som ursprungligen varit skeptisk men nu hade svängt i synen på Hagastaden.

Senast uppdaterad 11 juni 2014