Nyfiken förskola på besök

Publicerad
23 april 2015 12:57
Senast ändrad
3 juni 2015 09:27
Ämne
Hagastaden

Knappt tjugo barn från förskolan Nyfiken var på besök i Hagastaden för att titta på maskiner och prova på att sitta i både grävskopor och hjullastare.

Vid Torsplan ligger förskolan som har bygget av parkeringsgaraget under Norra Stationsgatan och NCCs husbygge som närmsta granne. Från förskolans andra våning har de perfekt utsikt över bygget och de har full koll på vad som händer.
– Vi ser dem ofta stå vid stängslet och titta på vad som händer och tänkte att det vore kul om de kunde få komma och titta på lite närmare håll. Det är ju ändå de som ska leva med bygget, och kanske i Hagastaden, när det står klart 2025, säger Andreas Liljefors, projektkommunikatör Hagastaden.

Så på tisdagsförmiddagen körde en av stadens entreprenörer fram två grävmaskiner, en vält och en hjullastare som barnen fick både titta på och provsitta.
– Det var kul att ha dem här och visa upp maskinerna, och vi förstod att det fanns en hel del avundsjuka föräldrar som också gärna hade följt med, säger Ulf Jansson, projektledare Stockholms stad.

 

Senast uppdaterad 3 juni 2015