Första spadtaget för kontorshus i Hagastaden

Publicerad
29 augusti 2014 14:57
Senast ändrad
2 september 2014 13:07
Ämne
Hagastaden

På fredagen togs det symboliskt första spadtaget för NCCs kontors- och affärsfastighet vid Torsplan. Deltog gjorde infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd, finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl, exploateringsnämndens ordförande Joakim Larsson och Carola Lavén, affärsområdeschef för NCC Property Development.

Byggnaden, som kommer att stå klar 2016, kommer att bli 10 våningar högt och bestå av över 20 000 kvadratmeter kontor och 3 500 kvadratmeter butikslokaler i gatuplan. Huset  kommer att certifieras av Breeam, en miljöklassning där man bedömer byggnaden efter bland annat ennergi- och vattenanvändning, inomhusklimat, föroreningar, transporter, byggnadsmaterial och avfallshantering under såväl byggtiden som efteråt. Taket på huset kommer att vara täckt med sedumgräs och dessutom ha en löparbana för de som arbetar i huset.

/PageFiles/820178/Kvarter_36_vy_fasad.jpg

I bottenplan, på hörnet av Torsgatan och Norra Stationsgatan, kommer även en av uppgångarna för den nya tunnelbanan till Hagastaden att ligga och i källaren planeras det för över 200 parkeringsplatser för cyklar.

Foto: Wilda Nilsson
Illustration: BAU Arkitekter

Senast uppdaterad 2 september 2014