Första gjutningen av nytt bostadskvarter i Hagastaden

Publicerad
9 juni 2015 15:41
Senast ändrad
9 juni 2015 15:49
Ämne
Hagastaden
Områden
Norrmalm

 /VisionGlobal/Alla projekt/Hagastaden/Hagastaden_Gjutning1_627x419.jpg

Byggproduktionen för Hagastadens första bostäder har nu påbörjats. I huset, i kvarteret Cellen, kommer det att inrymmas cirka 280 bostadsrättslägenheter i varierande storlekar.

Tisdagen den 9:e juni firades den första gjutningen av ett helt nytt kvarter i Hagastaden under högtidliga former. I det nya kvarteret byggs även de första bostäderna i området. På plats fanns flera representanter från Hagastadens olika aktörer.

– Hagastaden är ett spännande projekt och kommer innebära ett fortsatt viktigt tillskott av bostäder i en ny framväxande stadsdel. Vi har satt ett mål om att bygga 40 000 bostäder fram till år 2020, varav hälften ska vara hyresrätter. I det här projektet får vi en bra kombination av bostäder och parkområden, samtidigt som vi förbättrar förutsättningarna för näringslivet och de forskningsinstitutioner som finns i området, säger Stockholms stadsbyggnadsborgarråd, Roger Mogert (S).

Det är byggföretaget Einar Mattsson som står för byggandet av de första lägenheterna, som uppförs vid Norra stationsgatan. I Cellen kommer det inrymmas cirka 280 bostadsrätter i varierande storlekar. Lägenheterna beräknas vara klara för inflyttning under hösten/vintern 2017.

Utöver lägenheterna i Cellen kommer Einar Mattsson även att utveckla ytterligare bostäder i området.

– Vi arbetar med flera projekt i Hagastaden och totalt kommer vi utveckla ca 400 bostäder i området. Att exploateringsnämnden beslutat att utöver bostadsrätterna också möjliggöra för 86 hyresrätter i Hagastaden är något som vi gläds extra mycket åt, säger Per Jutner, vd för Einar Mattsson Projekt AB.


 

Senast uppdaterad 9 juni 2015