Samråd om bostäder vid Björksundsslingan

Publicerad
8 december 2015 14:58
Senast ändrad
8 december 2015 15:05
Ämne
Bandhagen, Björksundsslingan
Områden
Enskede-Årsta-Vantör

Gatuvy mot söder. Ett par människor promenerar längs med en gata, i bakgrunden syns de nya husen omgivna av tallar. Bild: Kjellander Sjöberg arkitektkontor

Den 14 januari är det öppet hus om förslag som innebär ett tillskott på 80 bostäder vid Björksundsslingan i Bandhagen. Kom och ställ frågor och diskutera förslaget med stadens tjänstemän och projektets byggherre. Samrådet för förslaget pågår från den 2 december 2015 till den 27 januari 2016.

Förslag till detaljplan

Staden har lämnat ett förslag om att bygga nya bostäder vid Björksundsslingans södra del i Bandhagen. Förslaget innebär att det blir möjligt för Maxera AB att bygga tre flerbostadshus som tillsammans kommer att kunna rymma runt 80 lägenheter i form av ettor och mindre tvåor.

För projektet satsar staden extra på att skapa generösa cykelparkeringar och parkeringsplatser för bilpool. Tre av åtta parkeringsplatser kommer att vara bilpoolsplatser.

Planområde  

Karta över Bandhagen med planområdet inringat i rött

Planområdet ligger vid Björkssundsslingan i Bandhagen vid kvarteret Filmen. Både Högdalens och Bandhagens centrum och tunnelbanestationer ligger inom cirka 600 meters gångavstånd och flera busslinjer trafikerar området. Närmaste skola är Bandhagens grundskola som ligger inom 300 meters gångavstånd. Service och butiker finns i både Bandhagen och Högdalen, men Högdalen har ett större utbud med bland annat en vårdcentral.

Plan- och Byggtjänsten kan du lämna synpunkter på förslaget och ta del av alla handlingar.
Läs också mer om planförslaget på projektsidan för Björksundsslingan.

Titta på förslaget

Planförslaget visas under samrådstiden 2 december 2015 – 27 januari 2016 i Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4.
Lokal: Fyrkanten.
Öppettider: Måndag 9–16, tisdag 9–18.30, onsdag–torsdag 9–16, fredag 10–15.

Öppet hus

Välkommen öppet hus om förslaget torsdagen den 14 januari 2016 klockan 15–19 i Högdalens bibliotek, Högdalsgången 10 i Högdalens centrum.
Passa på att ställa frågor och diskutera med stadens tjänstemän och projektets byggherre Maxera AB!

Senast uppdaterad 8 december 2015